Elérhetőség ellenőrzése:

DALMA, egy gyönyörű női név…

DALMA, egy karcsú női szobor, Matzon Frigyes szobrászművész alkotása…

és DALMA, egy izgalmas, romantikus hangulattal teli Panzió, Balatonvilágoson

 

Dalmáról már Vörösmarty és Jókai is írt, előbbi még férfinévként alkotta meg, utóbbi azonban már egy gyönyörű nőnek kölcsönözte ezt a nevet.

Ez a kettősség megjelenik a balatonvilágosi Dalma Panzió**** hangulatában is, hiszen a nők lelkének oly kedves, romantikus Balaton-parti vacsorák mellett, a naplementében elcsattanó csókok is emlékezetessé tehetik az itt eltöltött órákat, napokat. Ha pedig az aktív kikapcsolódást választják, remek időtöltésnek ígérkezik a wellness részlegben a jacuzzi vagy éppen a szauna frissítő ereje. A férfiakról sem feledkezünk meg, hiszen a hely dinamizmusa: közvetlen a part melletti terasz, a baráti társaságban felhörpintett „hegy leve”, azaz az Isteni adományként tisztelt borok zamata, vagy éppen a vízen lebegő stég kellemes ringatózása ejtheti rabul a szívüket. Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy mi mindenben lehet partner ez a különleges hely, és a minden tekintetben felkészült, ötcsillagos személyzet ezen a páratlan helyen, a magyar tenger partján.

A DALMA Panzió azonban nemcsak a szerelmeseknek ad otthont, hanem jó hangulatú borvacsoráknak, rendezvényeknek, újra gondolt ételek után áhítozóknak is. Saját éttermünk séfje még azon vendégeink kívánságát is lesi, akik nélkülözni kénytelenek egyes finomságokat az étel allergiájuk miatt.

 

…és most lássuk, hogy mindez hogyan közelíthető meg:

Balatonvilágos a Budapesthez legközelebb lévő tóparti település;

könnyen elérhető az M7-es autópálya 89.km-nél;

a balatonaligai elágazásnál letérve;

parkolási lehetőséggel.

KISFALUDY PÁLYÁZAT

 

RÉSZLETEK